Lokale Helden

Onder de noemer 'Lokale Helden' worden er in heel Vlaanderen en dus ook in Diest concerten georganiseerd om het lokale talent aan te moedigen om te blijven spelen én het publiek de kans te geven om hun lokale helden te ontdekken. In Diest zijn dat 3 dagen muzikaal en ander lekkers in dé urban hotspot PIKET!

 

Vrijdag 27 april '18 - LOKALE HELDEN LIVE

Vrijdag staat volledig in het teken van live-muziek uit de Diestse scene. Er staat een bonte mix van verschillende stijlen op het programma: van jonge bands tot gevestigde waarden,  van akoestische blues, tot folk naar stevige rock. JJ Handshake neemt de presentatie voor z'n rekening en entertaint met kleinpunk tussen de bands door.

Iedereen is welkom vanaf 17u en kan er terecht om te proeven van streetbites van de lokale foodtrucks. In samenwerking met de Toeristische dienst zal er in de Bierbar een ruim aanbod aan Diestse bieren worden geserveerd.

 

LINE UP

 

HIDDEN TRAILS (Psychedelic Rock) - om 23u
Klinkt als: The Beatles, Motorpsycho, Pink Floyd, Hendrix, The Who
http://vi.be/hiddentrails

Capibara (90's lo-fi rock) - om 21u45
Finalist Rockvonk '17
Klinkt als: Thee Oh Sees en Weezer
http://vi.be/capibara

These Robots (catchy hardrock) - om 20u45
Klinkt als: QOTSA, Kyuss
http://vi.be/theserobots

JJ Handshake (kleinpunk) - presentatie 
Neemt de presentatie voor zich én brengt cabaret rock & roll!
https://www.facebook.com/JJHandshake/

Sons of Murphy (folk punk) - om 19u45
Klinkt als: Flogging Molly, The Dropkick Murphys
https://www.facebook.com/sonsofmurphy

The Yellow Brothers (blues & rock - akoestisch) - om 18u45
http://vi.be/theyellowbrothers


Met foodtrucks & Diestse bierbar!
#diestrockcity

 

Zaterdag 28 april '18 - DANSCREWS & URBAN MARKET

Showcases van Diestse danscrews van Up2Style, Studio Yo! en Twist en een beatboxer. 

Urban Market met o.a. PUSH HasseltGlücklich, Diestse beergiftshop en meer!


Vanaf 14u zijn er showcases van danscrews uit Dansstudio Yo!, dansatelier Twist en Up2Style. In het urban decor laten zij aan het grote publiek zien wat zij in hun mars hebben en proberen het publiek voor zich te winnen.

 

Verder kan je snuisteren in de Urban Market waarin verschillende lokale makers hun producten voorstellen. Een greep uit het aanbod: een beergiftshop met items in thema van Diest, unieke houten interieurstukken van Glücklich, skategear van Push en vintage kledij.

's Avonds is er geen dj voorzien, maar wel muziek! We stellen een lokale playlist samen en laten de bezoekers mee beslissen wat er die avond uit de boxen komt. Via een online applicatie kunnen bezoekers muziek toevoegen aan de lijst en kunnen ze stemmen op de muziek die zij willen horen. Het lied met de meeste stemmen, is het volgende lied in de lijst. Lokaler kan het écht niet worden… Net als op vrijdag kan je gedurende de hele dag/avond genieten van de lokale Bierbar en foodtrucks.


Zondag 29 april '18 Citadelicious 

Lokale foodies serveren heerlijk eten en drinken tijdens dit nieuw foodevent!

Om aan te tonen dat er veel culinair talent van eigen bodem is, slaan enkele Diestse foodies de handen in mekaar. Ze organiseren dit laagdrempelig foodevent waar je voor maximaal € 5 een lekkere hap kan krijgen. Kwaliteit en authenticiteit primeren.

Het aanbod is zeer divers, je kan er genieten van artisanale limonades, cocktails, streekbieren, pizza's, bbq-gerechten, streetfood, desserten, ijsjes,… Iedereen kan er terecht van 12u tot 21u.

PRAKTISCH

Toegang tot de loodsen is altijd gratis
Open op vrijdag vanaf 17u tot 01u
Open op zaterdag vanaf 14u tot 01u
Open op zondag vanaf 12u tot 21u

PIKET

PIKET is een tijdelijke plek voor jonge goesting op de Citadel van Diest. Omdat de opslagruimtes nog een tijd leeg zullen staan, geeft de jeugd van Diest er graag een tijdelijke invulling aan. Achteraan in de loodsen kunnen bands repeteren, je kan er expo's & optredens bezoeken en in de winter wordt er geskatet in de Urban Sports loods. Ook dit jaar staan er weer heel wat activiteiten te gebeuren in de loods, maar om helemaal mee te zijn met de laatste nieuwtjes, volg je best 'PIKET. Diest' op Facebook.

 

 

R.S.V.P. op Facebook

Lokale Helden in Diest

Citadelicious

PIKET

Toerisme Diest  

 

Contact

Externe links