Lokale Helden

Donderdag 30 april '15 zette we lokaal muzikaal talent in het spotlicht. Onder de noemer 'Lokale Helden' werden er in heel Vlaanderen en dus ook in Diest concerten georganiseerd om dat talent aan te moedigen om te blijven musiceren én het publiek de kans te geven om hun lokale helden te ontdekken.


Een greep uit wat er die dag in Diest te beleven viel:

 

Instore concerten

Vanaf 16u kon je in verschillende handelszaken in Diest genieten van 'In Store Concerten'. Lokale muzikanten en beloftevolle bands spelen een semi-akoestische set in jouw favoriete winkel of zaak.

 

 Een overzicht van de Instore concerten!


Müller Diest // K. Alberstraat 61 // JACLE BOW // 16u45 & 17u30
Jacle Bow was finalist van 'De nieuwe Lichting '15' van Studio Brussel en momenteel op tour aan de West Coast in Amerika.

Biscuiterie Stuckens // Zoutstraat 5 // Portland - Band // 16u30 & 17u15
Portland is Manon Gögös & Jente Pironet. Hun liefde voor 'storytelling songs' bracht hen tot in de Arenbergschouwburg als winnaar van de Acoustic Monday Audions.

Chocolat // Ketelstraat 15 // Audry&Nele // 16u15 & 17u00

Audry & Nele wonnen reeds de 2e & 3e plaats in de categorie Muziek tijdens Kunstbende. Deze 2 dames zingen, spelen gitaar & saxofoon op een ontwapenende manier.


Fabriek 1900 // K. Alberstraat 81 // A gentleman // 16u15 & 17u30

Nick De La Croix klinkt als Wilco & Jeff Buckley en stond reeds in het Depot, bij de Sprekende Ezels en Chantal Acda op het podium.

De Standaard Boekhandel // Hasselsestraat 12 // Klankvandaal // 16u30 & 17u15

Klankvandaal zijn 2 creatieve kerels die de blues, jazz en tekst in elkaar rijgen tijdens een spel van ritme, mondharmonica en woorden.

Boetiek Sisu // F. Moonsstraat 15 // Vincent & Jan van The Fishhooks // 18u30 & 19u30
De zanger en gitarist van The Fishhooks spelen 'harde soft rock' en brengen een uniek geluid met knipoogjes naar Coldplay, U2 en Keane.
 


Filmpjes & foto's

Portland @ Stuckens (youtube)

 

 

Lokale (anti)Helden in de jeugdhuizen

Jeugdhuis Tijl in Diest en Jeugdclub Smurf in Schaffen organiseren allebei concerten met de focus op lokale bands. Uiteraard zullen deze twee jeugdhuizen je verrassen met heel wat extra zotte specials.

 

 

JC Smurf Free-Podium:
Dit good old fashioned free podium staat open voor bands en muzikanten uit de regio!
Confirmed Acts:
Het vocaal ensemble
Jungle Juice (2e plaats Kunstbende Diest)
Crets en Rikkie
Covers on the Rocks


 

JH Tijl presents:

2 bands die alle smerige hoekskes in het jeugdhuis al langer dan vandaag kennen en waarvan de bandleden al uren aan onze toog hebben gespendeerd.
2 bands die doorheen het ganse land en verder fans hebben vergaard: 

Tubelight - Een cocktail van het geluid van jaren '60 bands als Velvet Underground met 90's psychedelica en shoegaze, als een liefdesbaby van The Jesus and Mary Chain en Spacemen 3

Moonward - Heerlijk knallende stonerrock met tasty riffs, awesome bass-skillz en dreunende drums.

Vóór deze 2 knallers staat er een nieuwkomer op het podium. Hij won met zijn 2e plaats op Kunstbende een plaatsje op ons podium: Sten Veiths, een singer-songwriter die menig meisjeshart sneller doet slaan. 

Om dit alles nog wat leuker te maken, verkopen wij het lievelingsbiertje van elke band aan een goedkoper prijsje tijdens hun optreden. Verwacht alvast spotgoedkope La Chouffe!

 


 

Lokale Helden is een initiatief i.s.m. Poppunt en Vi.be

Contact