Creatieve cursussen voor jongeren

Creatieve cursussen & workshops @ Den Amer

Voor de kleintjes

Je kind leert muziek ... samen met jou!

Zingen, spelen en bewegen zijn de ingrediënten van deze muzieklessen. De lessen zijn geïnspireerd door de filosofie van Zoltan Kodály, de wereldvermaarde Hongaarse muziekpedagoog (1882-1967). Deze aanpak leent zich bij uitstek voor het werken met jonge kinderen (en iedereen die jong is van geest!). Het is tevens de geknipte manier om de muzikaliteit van kinderen aan te boren en te ontwikkelen.
Al zingend, spelend en bewegend ontdekken kinderen hun stem, ontwikkelen ze hun innerlijk gehoor en scherpen ze hun gevoel aan voor maat en ritme. Zij ondervinden muziek letterlijk aan den lijve.
Het is de bedoeling dat een (groot)ouder mee deelneemt aan de les. Indien je daar zin in hebt, kan je de liedjes en spelletjes ook thuis spelen!

 

Tienerchefs! - najaar 2015
koken met tieners van 9 tot 12 jaar

We focussen op nieuwe smaken met méér groenten zowel in de heerlijkste soep als tussen de boterham!

Ook spitten we de allerlekkerste lunchbox uit. Maak nu zelf tzatziki, twee soorten hummus en meer, geniet van het voedselpakket boordevol gezonde inhoudsstoffen. Vul het allerlekkerste pitabroodje en de kleurrijkste, heerlijkste wrap!
Kom koken!
Meebrengen: snijplank, keukenmesje, dunschiller en keukenschort

 

Voor jongeren

Fotografie voor beginners
voor jongeren van 12 tot 18 jaar

 

In deze vijfdelige fotografieworkshop leren we de kneepjes van het vak om mooie foto's te maken. We gaan op pad met onze camera's en worden deskundig bijgestaan door de lesgever. We leren werken met contrast, licht en schaduw, scherptediepte en beweging. We werken zowel in zwart-wit als in kleur. We doen initiaties in reportage- en portretfotografie. We leren onze beelden manipuleren en bewerken. Onze beste foto's worden geprint.
Wil je meer resultaat halen uit je toestel? Schrijf je dan zeker in voor deze leuke, hippe workshop.

Meebrengen: digitale camera

 

Fotografie voor gevorderden
voor jongeren van 12 tot 18 jaar

 

Ben je geboeid door de eindeloze mogelijkheden van hedendaagse fotografie en heb je reeds de beginnerscursus gevolgd? Schrijf je dan in voor onze cursus gevorderden ...
We gaan dieper in op de technische mogelijkheden, leren statief en flits gebruiken, gaan een stapje verder met het maken van portretten, belichting en durven al wat meer met Photoshop.
Ook gaan we op daguitstap naar Antwerpen met een bezoek aan het fotomuseum. Deze daguitstap bepalen we samen. Enkel vervoersonkosten betaal je extra ...

Meebrengen: digitale camera

 

Initiatie stikken voor jongeren
voor jongeren van 14 tot 18 jaar

 

Wil je kunnen stikken, maar krijg je al klamme handen als je nog maar naar een naaimachine kijkt? Wil je een lessenreeks volgen maar ben je bang dat je niet mee kunt omdat je nog nooit een draad hebt opgespoeld of ingeregen? Of wil je gewoon eens proberen of dat naaien wel iets voor jou is? Dan is deze kortlopende reeks iets om mee te starten!

Je leert in de eerste les al doende hoe een naaimachine werkt en welke steken je kunt stikken. Je moet dus wel je eigen naaimachine meebrengen. In de tweede les leer je enkele basistermen kennen (naadwaarde, overlocken, …), terwijl je je eerste simpele patroon van een (hand)tas zelf uittekent en bedenkt. De laatste twee lessen versier je je stukken en stik je ze.
De basismaterialen zijn door de cursisten zelf te voorzien (lijst volgt na inschrijving), voor biologische stoffen kan je ook bij de lesgeefster terecht.

Meebrengen: naaimachine

 

Inschrijven via www.ccdiest.be of 013/460640.

 

 

Contact