Jongerenprojecten

Wat?

Heb je een geweldig project in gedachten, zin om wilde plannen tot leven te wekken of gewoonweg iets gloednieuws uit de grond stampen? Samen met jou gaan we op zoek naar wat er allemaal mogelijk is en hoe jouw idee het beste uitgewerkt wordt.

 

Bovendien mag je meer verwachten dan alleen wat advies. Je kan ook rekenen op andere ondersteuning. Zo helpt de jeugddienst je ook graag verder op vlak van materiaal en reclame of om je aanvraag administratief in orde te brengen bij de stad. Zelfs financiële hulp is mogelijk.

De enige vereisten: je bent jong, van Diest en hebt een idee dat leuk, nuttig of interessant is voor andere Diestse kinderen of jongeren.

 

Terug naar boven

Voorwaarden

De doelgroep van het project zijn kinderen en jongeren tussen drie jaar en dertig jaar uit Diest.
Het moet gaan om een vormende of culturele activiteit die voor iedereen toegankelijk is, dus niet enkel gericht op (nieuwe) leden van jouw vereniging.

 

 

 

Terug naar boven

Procedure?

Zo wel jeugdwerkinitiatieven én individuele jongeren kunnen een projectsubsidie aanvragen.

 

De aanvraag kan ieder moment van het jaar worden ingediend, maar moet minimum één maand voor het begin van het project ter goedkeuring worden voorgelegd.


De uitbetaling zal gebeuren binnen een periode van twee maanden na het einde van elk semester. Deze gebeurt slechts na het voorleggen van een evaluatieverslag en een gedetailleerde staat van inkomsten en uitgaven met bewijzen.

Terug naar boven

Wat meebrengen?

Het ingevulde aanvraagformulier en de begroting van je project.

Alle info, moodbord, offertes, voorbeelden die je hebt breng je best ook al mee bij de eerste afspraak.

 

Terug naar boven

Bedrag

De projectsubsidie is begrensd tot 1.240€ per project.


Indien uit de projectaanvraag blijkt dat de organisatoren een startbudget nodig hebben om het project op te starten, kan deze vraag in overweging worden genomen, mits het voorleggen van de factuur en met een maximum startbudget van 30% van het budget dat in de aanvraag werd vermeld.

Terug naar boven

Regelgeving

Alle info over het organiseren van evenementen kan je in dé bijbel van poppunt vinden!


Fuiven, concerten, evenementen organiseren een praktische gids is een uitgave van onze collega's van Poppunt, Fuifpunt en Formaat. Dit boek toont je alles wat komt kijken bij de organisatie van fuif, evenement of concertavond, maar is evengoed razend interessant als je een ander project wil vormgeven. Een must-read voor elke organisator.

 

 

Terug naar boven

Contact