PIKET. evenementen

In en rond PIKET. kan je in 2018 terecht voor een mix van muziek, mode, frisse drankjes, knapperige knabbels en heel wat babbels.


REFASHION DAYS

REFASHION? Dat is zalig shoppen uit de kleerkasten van BV's, bloggers en influencers! En dat alles met gratis make-up sessies, drankjes, en goed gevulde goodiebags!

www.refashion.be 


Donderdag 5/4 van 19u tot 21u30
Vrijdag 6/4 van 14u tot 21u30
Zaterdag 7/4 van 10u tot 19u
Zondag 8/4 van 14u tot 18u

HET GARNIZOEN

Eéndagsfestival met verse beats 
Zaterdag 21 april 2018 - www.garnizoen.be


LOKALE HELDEN

Op vrijdag 27 april 2018 is het in heel Vlaanderen Lokale Helden. In Diest zijn dat live concerten van Diestse bands in de grote loods op de Citadel. 

In de late namiddag is er een kroegentocht in centrum Diest (i.k.v. de Biermaand). Deze tocht stopt op de Citadel tijdens etensuur. Daar staan lokale foodtrucks en een 'beerbar' klaar!

 

Zaterdag 28 april breien we er een 2e dag aan, maar dan met de focus op andere 'helden':

DANCE BATTLE: We dagen alle danscrew uit Diest uit om het tegen elkaar op te nemen

PIKET.MET: een makersmarkt met leuke dingen uit de regio 

PIKET.FRET: foodtrucks uit Diest verkopen lekker eten

BEERBAR: Alle lokale brouwers serveren hun Diestse bieren (Buvens, Triple V, Loterbol,…)


vrijdag 27/4/18 van 18u-01u
zaterdag 28/4/18 van 14u-01u

Cinema Sint Lut

zaterdag 12 mei 2018 - meer info volgt.

De Profeten spelen Frustration Island

In 2018 lanceren enkele jonge Diestenaren het theaterlabo De Profeten. Met dit theaterlabo trachten ze een platform te creëren om theater in al zijn facetten te maken, dit door jonge mensen die hun artistiek ei kwijt willen. Verschillende creatieve personen van in en rond Diest steken de koppen bij elkaar om fris en eigentijds theater naar een hoger niveau te tillen. 

Frustration Island vertelt het klassieke verhaal Odyssee van Homeros, over hoe Odysseus na de lange oorlog van Troje terug naar huis tracht te komen, net iets anders.


25 & 26 mei 2018 - meer info volgt.

Summerjam 2.0

Summer Jam werd in zomer van 2002 tot 2007 op de warande georganiseerd door jongeren die er opgroeiden. Het bestond uit een skatecontest, een basketbalwedstrijd en een graffitijam. In 2005 en 2006 werd er aansluitend 's avonds een dj-battle georganiseerd in het amfitheater.

Meer dan 10 jaar laten besluit diezelfde groep om terug een editie te organiseren. Op 11 augustus 2018 zal Summer Jam 2.0 plaatsvinden


Zondag 11 augustus 2018 - meer info volgt. In 2017:

barPIKET, zomercafé op de Citadel

In de zomer van 2017 bouwden D'Oranje Giraffen en de Jeugddienst de oude loods op de Citadel om tot een zomers café: barPIKET. Vier donderdagen, één zaterdag en vier zondagen kon je er terecht voor frisse drankjes, concerten, expo's, Silent Disco, films, beats en andere cafépret in een urban decor.

 

PIKET. pakte uit - festival op zondag 7 mei '17

Begin mei 2017 startte PIKET., een fris pop-up concept dat een gevarieerde invulling wil geven aan enkele oude loodsen op de Citadel van Diest. 'PIKET. pakt uit' was een dag vol EXPO - CONCERTEN - FILMS - DANS CREWS - KLEDING & LP's - SKATEN – TERRAS & FOODCORNER - PINGPONG & KUBBS

LIVE IN DE LOODS. 
Double Veterans - Olde Souls – SitseSocially Awkward - Woolly Whale.

CONTAINERCONCERTEN. 
Eleks
 - Sten Veiths - Laure Sannen - Polly.
DANS. 
Crews van U2S Dance Academy – Circus En Dansatelier Twist - NO MERCY danceteam - Jana Thiels - Lien Gommé. 
EXPO. 
Stefanie De Bakker - An Denteneer - Lisa Decré - Lotte Verheyden - Mirthe Tibos – Peter Van Gelder - Alies Jacobs - Hanne Meyvisch. 
FILMS. 
Pieter Claessens - Annika Wallis - Tobias Cornille – Jonas, Robbert en Pauline - Stijn Rutgeerts – Helena Dalemans - Sara Van Acoleyen .

WRITINGS ON THE WALL.

Kath Brans - Kaat Valvekens - Lisa Verberdt - Lisa Decré - Luna Demey - Jolie Van Gelder - Yannick Geens - Anouck Bleyen.

PERFORMANCES.
Kath Brans – Twist – Dans l'air - Joran Jambé.