De centen

Als je een plan hebt, klein of groot is een goede begroting maken een belangrijke volgende stap.

Onze collega's van Poppunt hebben deze makkelijke begrotingstool gemaakt. Die geeft een basisbegroting van een klein evenement weer, en kan je helpen om zicht te krijgen op je inkomsten & uitgaven.

Uitgaven

Je uitgaven oplijsten is al een taak op zich. Je maakt een overzicht over alle kosten groot & klein die je denkt te moeten maken. Dit kan gaan van middelen om een affiche te laten drukken, een mooie banner voor je Facebook-evenement te laten opmaken, tot de huur van een goede P.A. installatie of een artistieke vergoeding voor één van je artiesten.

Wil je hierbij hulp, kan je bij ons terecht. We kijken na welke uitgaven ons essentieel lijken, en of bepaalde uitgaven eventueel gedrukt kunnen worden. Of we geven als advies dat je net best iets meer investeert in een bepaald facet van je project.

Inkomsten

Je inkomsten verwerven kan op verschillende manieren.

  • Via ticketing (je vraagt een toegangsprijs voor je evenement, of een deelnemersbijdrage voor je project).
  • Via catering inkomsten (je verkoopt drank & hapjes en haalt daar een stukje winst uit).
  • Via crowdfunding.
  • Via geldinzamelacties vooraf, of verkoop van steunkaarten.
  • Via sponsoring (je maakt een ruildeal op met sponsors).
  • Via subsidies (je vraagt subsidies aan).

Deze verschillende manieren van inkomsten verwerven kunnen we samen met jou bekijken.

Subsidies

Heb je een geweldig project in gedachten, zin om wilde plannen tot leven te wekken of gewoonweg iets gloednieuws uit de grond stampen? Samen met jou gaan we op zoek naar wat er allemaal mogelijk is en hoe jouw idee het beste uitgewerkt wordt. De jeugddienst je ook graag verder op vlak van materiaal en reclame of om je aanvraag administratief in orde te brengen bij de stad. Zelfs financiële hulp is mogelijk.
 

Voordat je in aanmerking komt voor een subsidie vanuit het jongerenprojectenfonds maak je eerst een afspraak om kort samen je plannen te bekijken. Op basis van je begroting, je plannen, en of het project aansluit bij de doelstellingen van het jeugdbeleid, beslissen we of én hoeveel steun je krijgt.

 

De doelgroep van het project zijn kinderen en jongeren tussen drie jaar en dertig jaar uit Diest.
Het moet gaan om een vormende of culturele activiteit die voor iedereen toegankelijk is, dus niet enkel gericht op (nieuwe) leden van jouw vereniging.