RepetitieBox

Als band een goede repetitieruimte vinden is niet zo evident. De stad Diest speelt in op deze nood en bouwde een repetitiebox in een loods op de Citadel.

De box is klaar voor verhuur. Vanaf nu kunnen alle groepen dus in alle 'rust' oefenen aan een lage prijs. Repeteren kan van maandag tot en met zondag, telkens van 10-13u, 14-17u, 17-20u en van 20-23u.

Hoe ziet de box er uit?

De box is 6m op 6m, met voldoende stopcontacten en ruimte om comfortabel te spelen.

De repetitiebox wordt standaard voorzien van:

1 drumkit Tama Silverstar (exclusief cymbalen, pedaal en clutches), 4 statieven
4 vaste zangmonitors,

4 zangmicro's & statieven,

1 mengtafel (Allen en Heath ZED-12FX)

1 Gitaar combo Marshall MG102CFX Carbon Fiber
1 Gitaar combo Fender Champion 100

1 Bas combo Fender Rumble 100 V3

1 pianostatief en kruk
3 gitaar/bas statieven

 

Verhuur

De verhuring van de box verloopt via de jeugddienst . Na reservatie, betaling en ondertekening van een overeenkomst krijgt de huurder badges waarmee hij toegang krijgt tot de ruimte op de Citadel. De badges geven enkel toegang op de gereserveerde uren.

Mogelijke vrije momenten zullen te bekijken zijn in de online agenda die volgt op deze pagina. Meer info en reserveren zal gebeuren via repetitiebox@diest.be.


De bouw van de box

De Technische uitvoeringsdienst van de stad nam aan de hand van de publicatie 'Bouw je repetitieruimte' van Poppunt de bouw van de repetitiebox op zich. De ruimte is opgetrokken in hout, met alle nodige akoestische en dempende materialen en ingrepen zoals een zwevende vloer, losgekoppelde frames, speciale isolatiematerialen,....

Check hier de foto's van de opbouw & grand opening! 


 

 Locatie van de repetitiebox

 

 

Openen van de poort via het badgesysteem:

Contact